Su kaçağı tespiti nasıl yapılır?  Su basması Sorunu Nasıl Giderilir?

    Temelden gelen su, zeminden çıkan su, duvardaki ıslaklık ve dökülmeler, tabandan çıkan su, tesisat su kaçağı vb. gibi Bölgeden bölgeye değişik isimler ile telaffuz edilen bu sorunları Su kaçağı ve Su basması sorunu şeklinde iki başlıkta toplayabiliriz.

    Ama öncelikle usta ile müşteri arasında ortak bir dil kullanılarak bu sorunun doğru bir şekilde tanımlanması gerekir. Biz ustalar kanalizasyon olarak su kaçağı sorunun doğru tanımlanmasına ve tarif edilmesine önem veriyoruz ve özen gösteriyoruz. Çünkü sorunun çözülmesi ve sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi sorunun doğru şekilde anlaşılmasından başlar. Biz de bundan dolayı sorunları tarif ederek çözüm yollarını anlatmaya çalışacağız.

  Evlerin, işyerlerinin yada binaların tabanından, duvarından, zemininde çıkan suya su basması denir. Su basmasının sebebi bazen yer altı kaynak suyu olduğu gibi bazen çevre suları bazen de yağmur suları olmaktadır.

  Su kaçağı ise temiz ve kirli su tesisat borularında sonradan oluşan delik ve çatlaklardan suyun çıkarak tabana veya duvara yahut da çevreye yayılmasına denir. Pimaş boruların çökmesinden kırılmasından, ezilmesinden ve çatlamasından dolayı yahut da pimaşın tıkanmasından dolayı pimaştan su gelmesine de su kaçağı diyebiliriz.

    Genelde iki ana başlıkta toplayacağımız su kaçağı  ve su basması sorunlarının alt dallarına yada diğer isimlerini sıralayıp çözüm yollarını anlatmaya çalışacağız.

Taban Suyu;  Binanın, apartmanın yada müstakil evin tabanında çıkan suya taban suyu denir. Binanın tabanı giriş katlarda toprak seviyesi ile aynı seviyede iken bodrum ve zemin katları bulunan apartmanlarda kot-1, kot-2 veya kot-3 seviyesinde olmaktadır. Bina tabanının hangi seviyde olduğu taban suyunun kaynağının tespitin de çok önemlidir. Toprak seviyesine yakın taban sularında taban suyunun kaynağı yağmur veya çevre suları iken toprak seviyesinin altında kalan tabanlarda taban suyunn kaynağı bunlara ek olarak logardan kaçan su, pimaştan kaçan su, drenaj suyu yada temiz su tesisatından kaynaklanan su olabilir.

       Diğer taraftan tabandan gelen su sürekli geliyorsa ve mevsimden mevsime çok az değişiyorsa, az kokulu ve renksiz ve ayrıca toprak seviyesinin altında ise taban suyudur, yani kaynak suyudur. taprağın derinlilerinden gelen bir sudur. Ama mevsimden mevsime değişiyora yağmur suyu, logar suyu, drenaj suyu yada yağmur suları olabilir.

  • Tabandan Gelen Suyun çözümü nedir
  • Tabandan Gelen suların tespiti nasıl yapılır.
  • Binanın tabanından çıkan suyu kesmek için drenaj yeterlimidir.?
  • Drenaj bina içerisine yapılmalı yoksa binanın çevresine mi yapılmalıdır.
  • Sadece drenaj yaptırmak yeterlimidir. Yalıtımda yapılmasına gerek var mıdır.

Yağmur Suyu; Evin tabanından çıkan su  yağmurlu havalarda artıyorsa doğal olarak bu suyun sebebi yağmur suyudur. ve drenaj sistemi kurulmalıdır.

Çevre suları; bina taban seviyesi topak seviyesinin altında ise az miktarda değişim oluyorsa çevre suyudur. Yağmur suları veya yüzey suları bazen bina tabanından çıkabilir.

Logar suyu; diğer adıyla lağım suyu; bina tabanından çıkan su kokulu ve renkli ise logar suyudur. Rögarlar eskidiğinde tabanında ve duvarında kırılmalar ve çatlamalar olur. yada kanalizasyon borusunun logara bağlandığı noktada sonradan oluşan çatlak ve boşluklardan dolayı logarın tabanında su kaçağı oluşur.

  • Logardan kaçan su nasıl tespit edilir.
  • Logar içerisi sıvanırsa logardan kaçan su önlenirmi
  • Logardan su kaçtığı nasıl tespit edilir.
  • Kanalizasyon kamerası ile Pimaştan kaçan suyun tespiti yapılırımı?
  • Termal Kamera ile logardan kaçan su tespit edilir mi

Lağım Suyu; Lağım suyu logar ile şehir kanalizasyon sistemi arasında kanalizasyon borularında oluşan arızalardan tıkanıklıklardan meydana gelir. Lağım suyu lağım kanalları tıkandığında, lağım boruları kırıldığında ve ya çürüdüğünde atık su şehir kanalizasyon sistemine gitmez ve toprağa kaçar, toprak içinde meyil yönüne göre bazen bir binan tabanından veya bina bodrumun duvarından çıkar.Lağım suyunun logar suyundan farkı, su kaçağının logarda değlde logarlar arasında çökmüş pimaş borulardan kaynaklanmasıdır.

  • Komşunun kanalizasyon hattından gelen su nasıl tespit edilir. 
  • Lağım hattındaki kaçağın tepiti nasıl yapılır.
  • Binanın tabanından çıkan suyun lağım suyu olduğnu nasıl anlaşılır .
  • Apartmanın tabanından çıkan lağım suyun nerden geldiği ve Pimaştaki kaçak nasıl tespit edilir. 
  • Lağım borularındaki çökme nasıl tespit edilir
  • Lağım borularında eğim olup olmadığı nasıl tespit edlir.

Su kaçağı Tespiti (Temiz Su Tesisatından Kaynaklanan); genelde temiz su tesisat borularında sonradan meydana gelen kırık ve çatlamalardan dolayı su kaçağı meydana gelir. Genelde temiz su tesisatı borularının geçtiği yerlerde ıslaklıklara neden olur. Su borusundaki kırılma ve delik çok küçük ise duvarda ve tabanda nemlenme, dökündü, boya atması, boya kabarması şeklinde ortaya çıkar. Binanın zeminde, toprak seviyesin altında bulunan taban ve duvarlarda oluşacağı gibi üst katlarda, tavan ve duvarlarda da oluşur.

  • Kameralı Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır
  • Termal Kamera İle Su Kaçağı Tespiti
  • Kırmadan Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır
  • Norktasal Su Kaçağı Tespiti Yapan Tesisatçı Firması

Su kaçağı (banyo ve tuvalet tabanından alt kata su sızdırması) Banyo, tuvalet ve ya mutfağın tabanındaki fayansların kırılması ve derzlerin azalmasında dolayı tabana su kaçar ve bu su bir alt katta bulunan dairenin tavanından ve duvarından çıkar.

  • Üst Katlardan damlayan suların tespiti nasıl yapılır?
  • Alt Katalara sızan suyun tespiti nasıl yapılır?
  • Banyodan aşağı sızan suların tespiti nasıl yapılır?
  • Tuvaletten aşağı sızan suların tespiti nasıl yapılır
  • Pimaşta su kaçağı nasıl tespit edilir?

Su Kaçağı (Pimaştan Kaçan Su); Atık su tesisatı boruları banyo, tuvalet, mutfak gibi sulu zeminli alanlardan başlar ve bina ana giderine kadar devam eder. Atık su tesisatının dirsek, çatal veya boru ekleme yerlerinde su kaçağı oluşabilir. Bazen pimaş borunun çıkmasından bazen de pimaş borunun kırılmasından kaynaklanır.

  • Daire içi pimaştan Kaçan su
  • Apartmanın bodrumundaki pimaşlarda oluşan su kaçağı 
  • Logaar ile Tuvalet arasındaki yerin altındaki pimaş borulardaki su kaçağının tesipiti nasıl yapılır?

Tuvalet Lavabosunda Su Kaçağı; tuvalet lavabosunun alt kısmında bulunan gırtlak borunun bağlandığı noktada oluşur.

Banyo süzgecinden kaynaklanan; banyo süzgecinin pimaş boruya bağlandığı noktada kırılma ve çıkmadan kaynaklanır. Banyo süzgecinin kenarındaki derzin azalması da bir alt kata su kaçmasına neden olur.

Tıkanıklık sonucu oluşan su kaçağı; atı su tesisatı banyo, tuvalet ve mutfaktan başlar bina kanalizasyon tesisatına bağlanır. Atık su tesisatında oluşan tıkanıklıktan dolayı su gitmeyeceği için pimaş boruların geçtiği yerlerde su kaçağı oluşur. Özellik bina zeminde bina ana giderinde meydana gelen tıkanıklık nedeniyle su birikintileri oluşabilir.

Su basması ( Lağım basması); Lağım borularının tıkanması sonucu su geri basar, tuvalet, banyo ve mutfak giderinden geri basar. Klozet taşmasına ve tuvalet taşmasında neden olur. binanın gideri tıkalı olduğu için üst katların kullanmış olduğu sular bodrum ve zemin katta bulunan dairenin tuvaletinden ve klozetinden taşar.

Su basmasının Önlemek için alınması gereken tedbirler nelerdir.

Kanalizasyon Geri Tepmesi; Kanalizasyon borularında her hangi bir tıkanıklık yok ise atık su tesisatı sağlık bir şekilde çalışıyorken lağım taşması veya klozet taşması meydana gelmesine kanalizasyon geri tepmesi denir. Bu durumda kanalizasyondan gelen bina dışından gelir, daha çok yağmurlu havalarda olur. Yağmur suları kanalizasyon hatlarına verildiğinde şiddetli yağışlarda kanalizasyon boruları atık suları taşıyamaz ve kot seviyesi düşük binalarından bodrum ve zemin katlarından taşar.

  • Tuvalet geri tepmesinin sebebi nedir
  • Tuvalet geri tepmesinin çözümü nedir.
  • Tuvelet neden geri teper

Su kaçağı ve su basması hakkında genel bilgilendirme yapmak için bu sayfayı hazırladım.Su kaçaklarının neden kaynaklandığnın tespitinde çök büyük öneme sahip olacaktır. 

ADANA  Su Kaçağı Tespiti, ADIYAMAN  Su Kaçağı Tespiti, AFYONKARAHİSAR  Su Kaçağı Tespiti, AMASYA  Su Kaçağı Tespiti, AKSARAY  Su Kaçağı Tespiti, KIRIKKALE  Su Kaçağı Tespiti,  BARTIN  Su Kaçağı Tespiti, YALOVA  Su Kaçağı Tespiti, KARABÜK  Su Kaçağı Tespiti, DÜZCE  Su Kaçağı Tespiti, ANKARA  Su Kaçağı Tespiti, ANTALYA  Su Kaçağı Tespiti,  AYDIN  Su Kaçağı Tespiti, BALIKESİR  Su Kaçağı Tespiti, BİLECİK  Su Kaçağı Tespiti, EDİRNE  Su Kaçağı Tespiti, ELAZIĞ  Su Kaçağı Tespiti, ERZİNCAN  Su Kaçağı Tespiti, ERZURUM  Su Kaçağı Tespiti, ESKİŞEHİR  Su Kaçağı Tespiti, GAZİANTEP   Su Kaçağı Tespiti, GİRESUN  Su Kaçağı Tespiti, GÜMÜŞHANE  Su Kaçağı Tespiti, HATAY  Su Kaçağı Tespiti, ISPARTA  Su Kaçağı Tespiti, MERSİN  Su Kaçağı Tespiti, ŞANLIURFA  Su Kaçağı Tespiti, UŞAK  Su Kaçağı Tespiti, YOZGAT  Su Kaçağı Tespiti, ZONGULDAK  Su Kaçağı Tespiti, İZMİR  Su Kaçağı Tespiti, KASTAMONU  Su Kaçağı Tespiti, KAYSERİ  Su Kaçağı Tespiti, KIRKLARELİ  Su Kaçağı Tespiti, KIRŞEHİR  Su Kaçağı Tespiti, KOCAELİ  Su Kaçağı Tespiti, KONYA  Su Kaçağı Tespiti, KÜTAHYA  Su Kaçağı Tespiti, MALATYA   Su Kaçağı Tespiti, MANİSA  Su Kaçağı Tespiti, KAHRAMANMARAŞ Su Kaçağı Tespiti, MARDİN  Su Kaçağı Tespiti, MUĞLA  Su Kaçağı Tespiti, SAKARYA  Su Kaçağı Tespiti, SAMSUN  Su Kaçağı Tespiti, Su Kaçağı Tespiti, SİVAS  Su Kaçağı Tespiti, TEKİRDAĞ  Su Kaçağı Tespiti, TOKAT  Su Kaçağı Tespiti, TRABZON  Su Kaçağı Tespiti, NEVŞEHİR  Su Kaçağı Tespiti, NİĞDE  Su Kaçağı Tespiti, ORDU  Su Kaçağı Tespiti, RİZE  Su Kaçağı Tespiti,

Ustalar Tesisat - Kameralı Tıkanıklık Açma 

Tecrübeli kadromuz ile Türkiye’nin birçok İl ve İlçesinde Tıkalı Lavabo açma hizmeti vermekteyiz. Son sistem cihaz ve makineler ile Kamerayla Lavabo Tıkanıklığı Açma çalışmalarını kırmadan etrafı kirletmeden yapıyoruz. Lavabo tıkandığında yapmanız gereken 0 552 858 60 41 numaralı telefonu aramaktır. Kanalizasyon Tıkanıklığını kim açar, hangi numara aranmalı, tuvalet tıkanıklığı ile kim ilgilenir gibi konularda firma irtibat görevlimiz sizleri bilgilendirecektir. 

Lavabo Tıkanıklığı Açma

Lavabo tıkanıklığı Lavabo taşması veya Lavabodan suyun gitmemesi şeklinde ortaya çıkar. Eğer zemin veya bodrum kat gibi alt katlarda oturuyorsanız acele etmenizde fayda vardır, çünkü tıkanıklık bina ana giderindeyse üst katların kullanmış olduğu kirli sular, yani lavabo, mutfak ve banyo suları, zemin katın giderlerinden geri taşar. Lavabo tıkanıklığı açan firma olarak öncelikli tavsiyemiz, apartmandaki yâda binadaki üst katlarda oturanlar, banyo, Lavabo ve mutfakta su kullanmamaları hususunda uyarmanız gerekmektedir. Tıkanıklık Açma Acil yapılması gereken işlerdendir, 0 552 858 60 41 numaralı telefonu arayarak servis talebinde bulunduğunuzda en yakın tesisatçı ekibimiz kısa bir süre içerisinde adresinizde olacaktır.

Mutfak Tıkanıklık Açma

Mutfak Lavabosu tıkandı ne yapmalıyım, mutfak gideri tıkandı hangi numarayı aramalıyım? Hiç endişe etmeyiniz işinin ehli ustalarımız, tecrübeli ustalarımız hızlı ve zamanında adresinize ulaşacak ve gerekli işlemleri yapacaktır.

mutfak tıkanıklık açma

Mutfak Lavabo borusu mutfak lavabosunun altında olur, eviyeden gırtlak boru ile bağlanır. Eviye içerisinde su birikmesi olduğu zaman yada mutfak gider borusundan su geri geliyorsa gider tıkanmıştır. Bazen de sadece Bulaşık makinesi çalıştığında muftak giderinden su gelir, bunun sebebi ise gider borusunun içerisi yağlardan dolayı daralmıştır, tazyikli sudan dolayı geri teper. Ustalar Kanalizasyon olarak çalışmalarımızda gider açma makinesi, robot ve kamera kullanarak gider borularının temizliğini yapıyoruz. 

kanalizasyon tıkanıklık açma logar tıkanıklık açma

Tuvalet Tıkanıklığı Açma

Alaturka tuvalet olsun alafranga tuvalet olsun zaman zaman tıkanır, tuvalet tıkanmasının nedeni eğim, kırık, çökme veya aşırı ıslak mendil kullanımından kaynaklanabilir. Sebep ne olursa olsun tuvalet tıkanıklığını kırmadan açıyoruz. Sadece bir tıkanıklık yüzünden hattın üzerini açıp boruları çıkarmaya ve kırmaya gerek yoktur. Kameralı robotlar ile tuvalet tıkanıklığını kırmadan açıyoruz. 

tıkanıklık açma kameralı

Tıkanıklık Açan tesisatçı firması olarak bir çok ilde ve ilçede hizmet vermekteyiz. Tecrübeli ve işinin ehli ustalarımız ile alt yapı tesisat işleri ve  tıkanıklık açma çalışmaları yapmaktayız. Kurumsal / profesyonel hizmet veren tesisatçı Firması denilince akla Ustalar kanalizasyon gelir.

tıkalı gider açma

Müşteri memnuniyeti bizim için önemlidir, işi güzel yaparak müşteri memnun edildiğinde yeni müşteriler kendiliğinden gelecektir.Tesisatçı Firma alanında uzun yıllardan beri hep bu yönde hizmet verdik ve hedeflerimiz hep uzun vadeli oldu, teknolojik gelişmeleri takip ederek kameralı tesisat hizmeti,noktasal tıkanıklık tespiti ve Görüntülü Gider açma işlemlerini müşteriye en az masrafla sorunu çözdük.

kanalizasyon tıkanıklık açma

Logar Tıkanıklığı aslında kanalizasyon tıkanıklığının neticesidir. Kanalizasyon borularındaki tıkanıklık logarlarda taşmaya neden olur. Tıkalı Gider açma işlemi ve görüntülü arıza tespiti işlemi neticesinde lokal çalışma veya kanalizasyonu komple yenileme yapacak personel, usta ve imkana sahibiz. Altyapı Tıkalı gider açılımı, kanal açılması veya kanalizasyon borularının tamir edilmesi Kanalizasyon ustasının yani ustalar Kanalizasyon'nun işidir.

Kanalizasyon Tıkanıklık Açma, Kanalizasyon Borusu Döşeme,  Altyapı Tadilat ve Tamirat için ise 0 553 843 58 41 numaralı telefonu arayınız.

Anasayfa

İletişim